Jak snadno vybrat ten správný školní batoh

Jak vybrat vhodnou školní aktovku či batoh do školy pro prvňáčka nebo žáka prvního stupně základní školy? Tuhle otázku si nyní pokládá spousta rodičů a nikdo z nich tím nechce strávit spoustu času. Přesto se chceme trefit a vybrat v ideálním případě tak, aby byl batoh bezpečný, prostorný, dobře se nosil a přitom hezky vypadal a měl šmrnc i "něco navíc".

Školních aktovek a batohů do školy je na trhu přehršel a vybrat si z nich ten pravý je často nadlidský výkon. Děti nosí na svých zádech aktovky do školy v průměru 2,5 hodiny až 10 hodin týdně. Změna předškoláka ve školáka je tak zásadní pro zdraví dětských zad. Kromě vzhledu je tak stěžejním kritériem výběru pohodlí a zdraví.

Obecně aktovky byly moderní po revoluci a dnes je dle průzkumů Wikipedie trend spíše ke školním batohům - tedy tvarově vyšší než širší (aktovka to má naopak). Tímto směrem se vydává i PIXIE CREW - česká firma, která se na batohy zaměřuje už více než 7 let.

Batoh do školy minecraft

Hmotnost 890 gramů s přehledem splňuje vyhlášku ČSN 79 6506

Školní batohy pro prvňáčky a aktovky pro první stupeň ZŠ od PIXIE CREW jsou v tomto směru skvělou volbou. Jednak mají všechny školní aktovky PIXIE CREW maximálně 890 gramů a splňují tak s přehledem i ta nejpřísnější kritéria. Vezmeme-li v úvahu normy ČSN 79 6505 a ČSN 79 6506, tak požadavek na hmotnost batohu do 1,2 kg pro žáky prvního stupně je splněn s velkou rezervou.

Ergonomicky tvarovaná pevná záda

Dalším zásadním kritériem při výběru batohu vhodného pro školáka je anatomie batohu - měl by mít anatomicky tvarovanou a zpevněnou zádovou část. V tomto směru jdou PIXIE CREW batohy do školy s dobou a mají promyšlený ergonomický zádový systém s polstrováním, který dává podporu zádům kolem páteře a díky ventilačních průduchům nedochází k pocení zad. Specialitou našich batohů je posuvný zádový systém umožňující nastavení optimální polohu popruhů vzhledem k výšce dítěte.

Bezpečnost především

Školní batohy PIXIE CREW mají reflexní prvky ze všech stran batohu. Díky tomu je školák vidět za tmy až na desetinásobně delší vzdálenost než bez nich. Odrazové prvky a výrazné signální barvy jsou základem pro bezpečí Vašich dětí. V tomto směru je důležitý funkční design více než kde jinde.

Nastavitelné popruhy dostatečné délky a šířky

Často opomíjenou vlastností školních batohů pro prvňáčky a žáky 1. stupně základní školy jsou snadno nastavitelné popruhy, které mají navíc optimální délku i šířku tak, aby se s nimi dobře manipulovalo a zároveň dobře držely batoh na zádech dítěte. Popruhy PIXIE CREW školních batohů jsou navíc anatomicky dobře tvarované a polstrované. Díky tomu se nezařezávají do zad (na to si děti u levnějších batohů velmi často stěžují).

Optimální rozměry školního batohu

Hořejší část batohu do školy nemá přesahovat nad ramena školáka. Dno batohu nemá být níž boky. Školní batoh má být vyšší než širší - tak, aby se mohl školák snadno pohybovat. Hloubka by neměla přesahovat 21 cm (naše mají 20cm).

Členění batohu a dostatečný počet komor, kapes a přihrádek

Členění batohu musí být zejména pro prvňáčky přehledné. Školní batohy PIXIE CREW mají dvě samostatně uzavíratelné části. Zip na prostornější části má dvoustranné zapínání, na menší kapse jednostranné. Zipy jsou opatřeny velkými taháčky, které umožňují snadné otvírání a zavírání aktovky.

Prostornější část je pro přehlednost rozdělena na dvě oddělení, která jsou vhodná na knihy a sešity do velikosti formátu A4. Menší kapsa slouží na drobné věci denní potřeby. Po obou stranách aktovky jsou síťovinové kapsy, do kterých lze umístit láhev. Ty jsou ve spodní části vyztužené pevnou látkou a v horní části je našitý praktický elastický pásek, aby obsah nevypadl.

Vzhled a barvy batohu

Styl, provedení, design motivu, barevné schéma a další vzhledové prvky jsou jistě důležité a pro dítě to první, podle čeho si batoh vybírá. PIXIE CREW školní batohy jsou moderní, navržené podle aktuálních trendů a v současnosti nejoblíbenějších barevných kombinací dětí. Na vzhledu si dáváme obzvláště záležet a díky tomu jsou děti i rodiče z našich batohů vždy nadšení.

Něco navíc - rozvoj kreativity, fantazie a zručnosti

PIXIE CREW jde o velký krok dál a na svých školních batozích má unikátní silikonovou desku, na kterou lze vyskládat pomocí pixelů obrázek, nápis či cokoliv jiného. Funguje to podobně jako u stavebnice lego, kde si na podložku z kostek sestavíte cokoliv. Jen PIXIE CREW stojí na barevných pixelech, písmenkové abecedě a multipixelech s emotikony a staví se ve dvourozměrném prostoru.

Díky tomu PIXIE CREW batohy do školy rozvíjí dětskou tvořivost, fantazii a manuální zručnost. Posilují jejich vnímání prostoru i schopnost plánovat a replikovat předlohu. Děti musí trochu počítat a učit se znát písmenka. Navíc pomáhají utvářet osobnost dítěte a odlišují jej. Díky tomu, že jde stále o novinku na českém trhu, získá dítě na svou stranu pozornost spolužáků a snadněji se sblíží se svými vrstevníky. Děti si mohou spolu hrát, tvořit a bavit se.

Velká část školních batohů PIXIE CREW je tématických a lze k nim ve stejném designu najít i školní penál. Pokud je kluk fandou Minecraftu, najde u nás jak batoh do školy Minecraft, tak i penál, pouzdro či peněženku. Vybere-li si dívka třeba oblíbený školní batoh červený s bílými puntíky, může mít celou tématickou kolekci včetně peněženky, penálu a pouzdra.

Affiliate program