Minecraft slaví 15 let

Hra Minecraft byla vymyšlena a naprogramována švédským vývojářem, známým také jako Notch, v roce 2009. Alfa verze pro počítače vyšla 17. května 2009. První verze hry byla uvolněna jako alfa verze a rychle získala popularitu díky své unikátní kombinaci otevřeného světa a kreativity, umožňující hráčům stavět a tvořit pomocí kostek v procedurálně generovaném světě.

Dominik Landsman známý s Deníček moderního fotra dlouhodobě propaguje Minecraft řadu od PIXIE CREW

Zpočátku byla hra vyvíjena zcela nezávisle, ale díky rostoucímu zájmu a podpoře komunity se brzy rozšířila. V roce 2011 byla oficiálně vydána plná verze a Minecraft se stal jednou z nejprodávanějších her všech dob. Cílem hry není konkrétní úkol, ale hráči mohou volně prozkoumávat, těžit suroviny, vytvářet různé předměty a stavby, bojovat s nepřáteli nebo se zapojit do různých herních módů a výzev. Název hry je složen z těžení (anglicky mine) a výroba (anglicky craft). Hráči mohou v otevřeném prostředí tvořit prakticky cokoliv. S ohledem na ohromné možnosti tvůrčího potenciálu hry a rozvoje nejen dětské kreativity a fantazie se stala hra Minecraft naším tématem č. 1 už dávno.

Virtuální hravé lego Minecraftu sedí skvěle s naší pixel artovou filozofií aplikovanou na školní potřeby pro děti. I proto bychom rádi oslavili 15. výročí hry a to týdenní akcí se slevou 15% na všechny Minecraft produkty v PIXIE CREW eshopu. Microsoft vycítil v projektu velký potenciál a v roce 2014 jej v rámci akvizice za 2,5 miliardy dolarů odkoupil. A byl to skvělý tah, jelikož oblíbenost hry dlouhodobě neklesá, spíš roste a zlaťáky se tak do kasy softwarového giganta jen hrnou. Minecraft je dlouhodobě jednou z nejprodávanějších her vůbec a to nyní značka potvrdila prolomením milníku v podobě 300 milionů prodaných kusů.

Hra se šířila a popularizovala prakticky sama a to virálně. Najedou se přes YouTube kanály a world of mouth začalo šířit, že tahle hra je zajímavá a lidé by ji měli zkusit. Java vývojář Markus Persson ze Švédska nevědomky přišel s nápadem, ze kterého se stál celosvětový miliardový business. Figurky z Minecraftu najdete dnes na školních potřebách, peněženkách, oblečení, prodávají se jako hračky a svět Minecraftu pronikl i do Lego stavebnic. Děti mohou chodit do kroužku Minecraftu v DDM nebo se zúčastnit specializovaných letních táborů zaměřených na tuto fantastickou hru.

minecraft-aktovka-zada-recenze-Misa-1024

Vůbec poprvé si hru můžete pořídit ve slevě, která činí rovnou polovinu - tedy 50% a platí pro verzi jak na PC, konzole tak i pro telefony. Do oslav výročí se zapojil také gigant Google a to prostřednictvím povedeného interaktivního easter eggu ve vyhledávacím poli. Stačí zadat do vyhledávače Google klíčové slovo Minecraft a uvidíte sami. Hru si můžete pořídit z Microsoft Store, Apple Store, Google Play nebo přímo na webu Minecraft.

vyhody-minecraft-batohu-od-pixie-crew

Affiliate program