Právě nyní SKVĚLÉ CENY, které jinde nenajdete. A DOPRAVA ZDARMA nad 999 Kč k tomu!

Jak zabavit děti v karanténě?

Od 16. března je omezen volný pohyb a nouzová opatření kvůli koronaviru prakticky "uvěznila" děti doma. Už třetí týden tak mají rodiče - často také doma v rámci homeoffice - za zády děti, které se nudí a neví co s volným časem.

Větší kolektiv nepřipadá v úvahu, dětská hřiště jsou pasé a tak nezbývá než vymyslet, jak zabavit děti doma v karanténě. Některé si vystačí a pěkně si hrají, jiné lidově řečeno "skáčou rodičům po hlavách". Pasivní zábava u herní konzole, tabletu nebo mobilu není na celý den a rodiče hledají aktivnější a smysluplnější tipy jak využít čas s dětmi v karanténě.

Zcela nový svět zábavy pro děti

Jednou z cest jak chytit dvě mouchy jednou ranou je PIXIE CREW. Svět hravé zábavy a radosti, který dětem zároveň rozvíjí přirozeně jejich dovednosti - od jemné motoriky a celkové zručnosti, přes fantazii a kreativitu až po tak specifické věci jako schopnost replikovat ve zjednodušené podobě předlohu, poznávat barvy, geometrické tvary, písmenka, čísla, jednoduché počty, vyzkoušet si kreativní práci na omezeném prostoru a spousty dalšího. V době karantény se díky tomu děti mohou díky didaktickým pomůckám od PIXIE CREW učit hrou a přitom se bavit, což uvítají i rodiče.

Patentovaná silikonová deska s pixely poskytuje dětem nekonečné možnosti tvůrčí seberealizace. Vše lze přiblížit na stavebnici LEGO, která je zde posazeno do 2D prostoru a to na věci každodenní potřeby - zejména školní potřeby. Děti si mohou vyskládat oblíbenou postavičku, domeček, pejska nebo nápis díky barevným pixelům (na výběr mají z 24 barev), písmenkové abecedě nebo tématickým multipixelům (třeba s oblíbenými emotikony). Jedinečná zábava pro děti v době karantény.

Inspirarovat se mohou děti v galerii, vyzkoušet vše nanečisto v online editoru

Tvůrčí svět PIXIE CREW stojí kromě samotných produktů na webových aplikacích galerie a editoru. PIXIE CREW Galerie je místem pro inspiraci, kde mohou děti najít pěknou předlohu, kterou by chtěli replikovat nebo upravit podle svých představ. Je-libo předlohu pejska, králíčka nebo pavouka? To vše je k dispozici.

Samotné vyzkoušení jak to vše funguje umožňuje PIXIE CREW Editor. Stačí si vybrat produkt (batoh, penál, peněženku) a zkusit si nanečisto vyskládat obrázek v online aplikaci v rámci webového prohlížeče (funguje na počítači, tabletu i chytrém telefonu). Aplikace je intuitivní a zvládne s ní pracovat i dítě předškolního věku, případně se mohou do všeho pustit společně s rodiči.

Jak začít? Je to easy!

Sada kreativního silikonového náramku s pixely a inteligentní plastelína jako bonus k tomu

Pro začátek se hodí něco malého, levnějšího, ale přitom velmi zábavného, hravého a pro děti přitažlivého. Děti co rády modelují a preferují modelínu může být vhodnou volbou inteligentní plastelína v setu s kreativním silikonovým náramkem a pixely. Dvě mouchy jednou ranou, možná tři - inteligentní plastelíná je sama o sobě zdrojem dlouhých chvil plných legrace. Náramek je parádička a přitom díky pixelům ještě zábavná a hravá.

Didaktické pomůcky a hravé tvoření s edupanely a mozaikou

Asi nejvíce času a zábavy skýtá edupanel - didaktická pomůcka, na které se děti vyřádí a zároveň si mohou vyzkoušet jak to vše funguje. Mohou se naučit nebo si zopakovat barvy, tvary, písmena a číslice ... Kromě klasických edupanelů máme i malé samolepící mozaikové panely, které jsou levné a díky velmi omezenému prostoru se na nich dají tvořit jen velmi jednoduché vzory a obrazce - to nezabere příliš mnoho času a je to vhodné pro méně trpělivé děti. Navíc se dají nalepit na lednici nebo třeba notebook. Dětí, které mají rády puzzle a složitější zábavu mohou zvolit něco komplikovanějšího z našeho sortimentu. Celé to má jedinou nevýhodu - pokud je to chytne, budou chtít víc :)

Dárkové sady za zvýhodněné ceny

Skvělým vstupem do světa PIXIE CREW jsou dárkové sady, které obsahují většinou silikonové náramky, mozaikové panely a přívěšky, případně pixelový školní penál nebo hravé univerzální pouzdro. Díky kombinace vícero maličkostí jsou za zvýhodněnou cenu a vyjdou tak levněji, než kdybyste je pořizovali jednotlivě. Na své si přijdou jak kluci, kteří si oblíbili zejména Minecraftovou sadu nebo fotbalový set, tak i dívky, které dávají přednost třeba kreativní sadě na psaní nebo mozaice a přívěškům v dívčích barvách.

Chraňme naše děti, buďme trpěliví a v klidu

Chcete-li udělat něco pro zdraví Vašich dětí, máme pár doporučení. Předně nebraňte jim v pobytu venku na vzduchu, denním světle a ideálně slunci. Jsou to tři věci, které jsou extrémně důležité pro lidskou imunitu. Slunce je zásadní pro tvorbu vitaminu D3, ale je-li slunka málo a ještě nemůžeme k vodě, lze jej doplnit třeba z treščích jater nebo vaječných žloutků, případně sáhnout po doplňku výživy. Vitamin D3 je pro boj s koronavirem mnohem důležitější než C a pro děti je možné doplnit až 3 tisíce jednotek. Ne nadarmo se říká: "Kam nechodí slunce, tam chodí lékař.". Ovoce a zelenina jako zdroj vlákniny, minerálu a vitaminů jsou také fajn.

Důležité je nestresovat se a mít rodinnou pohodu - což je jak uznáváme v současné chvíli náročný úkol. Pomoci v tom mohou právě PIXIE CREW produkty a co se stresu týče, úplně ideální jsou antistresové hračky QUIRKIEZ. Zmáčknete je pod krkem a lezou jim oči z důlku - to rozesměje děti i dospělé. Ideální pro psychicky náročné období karantény. Popravdě, kupují je více právě dospělí - co jsme zaznamenali, tak třeba týmy programátorů před releasem ;)

Půjdete-li s dětmi ven, chraňte je stejně jako sebe. Ideální je vycházka někam do lesa, na louku, do parku nebo na opuštěné dětské hřiště. Udržujte bezpečný odstup od ostatních kolemjdoucích - ideálně 2 metry. Děti od 2 let věku musí mít roušku, stejně jako my dospělí. Celé Česko šije roušky a kdo ne, může mrknout na naše ústenky se základní třídou ochrany FFP1 - pro dospělé i pro děti. Jsme jedni z mála, kteří mají dětské roušky - pro kluky s pejskem, pro holky s kočičkou. Jde jen o doplňkový prodej k našim pixelovým produktům, ale zájem o ně je ohromný.

sm banner deti PXC-01

Affiliate program