Právě nyní SKVĚLÉ CENY, které jinde nenajdete. A DOPRAVA ZDARMA nad 999 Kč k tomu!

Meme komiksy, to je úlet

Fenomén meme se šíří internetem a sociální sítě jsou doslova zavalené podivně jednoduchými a bláznivými obrázky plnými vtípků i hlubších myšlenek. Virální šíření je možné jen díky totální jednoduchosti tvorby komiksu a příběhům ze života, které zná prakticky každý.

Každopádně, meme je úlet a odfrk od každodenní rutiny a šedi. Na síti je k vidění meme zábavné, vtipné, úsměvné, ale i politické, motivační nebo prostě jen tak, ze života. Mnohdy připomene obecně známou skutečnost, fakt nebo pravdu, která se díky komiksu odlehčí a nenásilně připomene.

[SELEBRITY]

Virální šíření meme způsobilo raketový start mediálního humbuku kolem pár memáckých pionýrů. Mezi ty nejznámější patří Overly Attached Girlfriend (Laina Morris), která se díky meme proslavila tak moc, že o ní psal i Forbes. Dvacetiletá youtuberka parodovala Justina Biebera, upravila si text jeho songu (stačilo zaměnit girlfriend za boyfriend) a brzy po publikování mělo video miliony views. Celebritou internetu přes noc? To je Laina Morris. Dneska má ten falešnej zpět z pokojíčku teenagerky téměř 19 milionů zhlédnutí.

 

Další selebritou která nesmí v meme chybět je Wonka. Frajer ve skvěle padnoucím fialovym kvádru. Kde proboha vyhrabali takovýho typa? Heh. V hudební komedii, ve fantasy muzikálu se ztřeštěným názvem Pan Wonka a jeho čokoládovna - v originále Willy Wonka And The Chocolate Factory. Ve filmu z roku 1971 (ts, to jsme byli všici ještě na houbách) jej ztvárnil americkej komik Gene Wilder.

willy-wonka-the-chocolate-factory

Do historie meme komisků se vepsalo pár nezapomenutelných hlášek od pár nezapomenutelných lidí. Tak třeba Obamovo (svýho času jeden dost vlivnej pán) "not bad" je dnes už synonymem pro meme. Jakie Chan (takovej ten zpocenej poplašňák z karate filmů) přidal do žargónu meme libovou klasiku. Když už je něčeho prostě moc, pak je tu jeho vymazlený "My brain is full of f**k".

Barney Stinson, postava ze seroše How I Met Your Mother, která potvrdí každou myšlenku je taktéž jednou ze selebrit meme. Bear Grylls, jo ten typ co jí ty divný věci, aby přežil v krutý přírodě v době, kdy to nemá vůbec, ale vůbec, zapotřebí. Vygůgli si Bear Grylls meme a můžeš si ujíždět pěknou chvilku ... akorát bacha, něco je až vod osmnácti. Hvězda sitcomu pana fazolky (Mr. Bean) toho moc nenamluví, přesto se zažil obrázek Rowana Atkinsona v jeho typické ksichtovce s podtextem "If you know what I mean" a.k.a. "Pokud víš co myslim". No, a nesmim zapomenout na toho ohromně hustýho hopera, co si říká Scumbag Steve.

Tak trochu mimo náš svět

Pak je tam tuna figurek komiksových nebo animovaných postav. Některé vychází z reality, například Yao Ming - činskej čahoun co zavěšuje koše v NBA. Jeho vysmátej ksicht se stal prakticky folklórem meme. A pokud je zrovna Yao Ming tvým oblíbencem, pak se určitě mrkni na nějakej Yao Ming merch vychechtanýho čahouna.Můžeš si vybrat hustej pixelbag, penál, peněženku nebo pouzdro vysmátýho Minga a ještě si vyhrát s pixelama. Kromě Yao Minga určitě znáte trollface a derpinu (derp je všude). Ale o těch zas někdy příště, brzy.

yao-ming-nba-batoh-penal-pouzdro-penezenka

Meme slovník

Na meme je potřeba sekat angličtinu jako když bičem mrská, jinak si moc neškrtneš. Víš jak, čim víc jazyků znáš, tím víc se z lesa ozývá. Pro jistotu je dobrý zopakovat si pár slovíček a frází, budou se ti hodit i v hodinách angliny a možná i ta na první pohled přísná úča snad malinko pookřeje ;)

YOLO - You live only once - v překladu Žiješ jen jednou
WTF - What the f**k - staré dobré Co to "sakra" je? (sakra? no dobře, není to sakra, ale to je buřt)
DUNNO  – I don’t know – Tak to nevim
LOLLaugh Out Loud – Gebim se
DERP – hlavní hrdina v meme komiksech meme
AWKWARD – trapný či nepříjemný – meme začínají: “That awkward moment when you …” aneb "Ten trapas, když ..."
GFGirlfriend – moje holka
EX – expartner/ka
ME – já
YO – slangový čau v meme docela častý

Tak to by ti mohlo do slovní zásoby stačit. Našprtej se to a pak můžeš udělat voko na tvojí buoucí GF nebo tvýho budoucího BF. WTF to už je ten článek pěkně dlouhej, asi už to fakt stačí. Tak YO.

Affiliate program